HOTEL CLARK BELSŐÉPÍTÉSZETI PÁLYÁZAT

Helyszín Budapest, Clark Ádám tér
Megbízó Unione-Clark Kft.
Alapterület 4 000 m2
Belsőépítész tervező MCXVI Építészműterem
Belsőépítész vezető tervező Szokolyai Gábor
Belsőépítész munkatárs Szelecsényi Balázs
Látványterv Vesztergom Ádám
Tervfázis Meghívásos belsőépítészeti pályázat
Projekt év 2015.

PANORÁMA – REFLEXIÓ
A hotel páratlan adottsága a kilátás a szobákból. Ilyen látvány nincs sehol a világon. Ezt kell a szobák koncepciójánál minél nagyobb mértékben kihasználni. Az üveg homlokzaton keresztül feltáruló panorámát a szoba oldalfalának üveggel való befedésével még tovább szélesítjük. A létrejövő tükröződések lehetővé teszik, hogy olyan részeket bevonjuk a látványba, amelyek e nélkül egy összképben nem tárulnának fel. Az eredmény a valós és a tükröződő illúzió keveredése egy szoba méretű panorámaképben.

DUNA VERSEK
A Duna kisugárzása költőinket is megihlette és számos a folyóról szóló vers született, mely hol lírai könnyedséggel, hol súlyos drámaisággal fogalmazza meg a magyar lelkületet. A szobánként változó „Duna versek” irodalmi élményt nyújtanak, tipográfiájuk dekorativitása a szoba esztétikájához is hozzájárul.

BUDAPEST – LÁNCHÍD – DUNA
A marketinges vélemények szerint egy hotel akkor lehet sikeres, ha valamilyen „story”-ja, egyénisége van. Esetünkben a kulcsszavak magától értetődőek: Budapest, Lánchíd, Duna. Azok belsőépítészeti, grafikai feldolgozásának módja a feladat. Jellegzetes részleteteket dolgozunk fel, szubjektív nézőpontokból, nagyításban, colorisztikus felfogásban.

PANORÁMA BÁR
A Clark Hotel tetejére tervezett bár, a XXI. századi Budapest feltehetően egyik legkülönlegesebb helyzetű tető teraszával és látványával rendelkezik. A körpanoráma kihangsúlyozása érdekében a beépített elemeket (lift, bárpult, lépcső) a belső tér közepén helyeztük el, hogy az üveghártya melletti területek körben végig szabadon maradhassanak. A hengerszerű elemek összhangban vannak a belső térforma és a városi látvány irány nélküliségével.